Ruladă de bezea cu căpşuni

de alice_ciobanu in Prajituri, 1 Iun 2011 | 5962 vizualizari

 

Pentru că astăzi a fost ziua soţului meu... m-am gândit să-i fac o surpriză dulce. Aşa că la întoarcerea acasă l-a aşteptat o minunată ruladă de bezea cu căpşuni.

 

INGREDIENTE

  • 4 albuşuri
  • 225 gr zahăr tos
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • căpşuni
  • 80 gr ciocolată albă

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă de bezea cu căpşuni:

Albuşurile se mixează spumă cu un praf de sare. Apoi se încorporează zahărul, câte o lingură pe rând, şi se mixează continuu până ce spuma devine bezea căpătând o consistenţă vâscoasă şi lucioasă. Se încălzeşte cuptorul la 220 grade sau treapta 7.

Într-o tavă de 24/35 cm tapetată cu hârtie de copt se pune bezeaua şi se nivelează cu o spatulă, întinzând un strat uniform. Se lasă la copt 10 minute la 7/220 grade şi apoi se mai coace încă 10 minunte la treapta 3/170 grade.

Când s-a întărit frumos, fără a se arde, se răstoarnă din tavă pe o altă bucată de hârtie de copt. Se dezlipeşte cu grijă hârtia cu care a fost la copt.

Frişca lichidă se mixează cu 2 linguri de zahăr pudră. Când bezeaua s-a răcit se pune frişca în strat uniform. Se aşează căpşunile tăiate bucăţi. Se rulează apoi cu grijă presând uşor. Bezeaua se va sfărâma în timp ce veţi rula.

Separat se topeşte ciocolata albă şi se ornează rulada în linii fine sau după cum aveţi pricepere, îndemânare sau imaginaţie.

Cam asta e... sper să vă placă şi vouă.... încercaţi...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de bezea cu căpşuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu capsuni si frisca